Press ESC to close

Šojgu: Specijalna operacija ostaje glavni zadatak na novoj dužnosti

Sekretar Savjeta bezbjednosti Rusije Sergej Šojgu izjavio je da na novoj dužnosti njegov glavni zadatak ostaje specijalna vojna operacija u Ukrajini.

– Teško je izdvojiti jedan zadatak, ali je glavni zadatak i dalje specijalna vojna operacija – proizvodnja municije, naoružanja i vojne tehnike. Smatram da je to svima nama glavni zadatak – rekao je Šojgu u intervjuu novinaru Pavlu Zarubinu.

Po njegovim riječima, Oružane snage Rusije vode ofanzivu u svim pravcima u zoni SVO.

– Kao što je rekao vrhovni komandant, a to je očigledno, ofanziva ide u svim pravcima, i to prilično dobro. Nadam se da će se tako i nastaviti. Za to su formirane određene rezerve i ljudi i tehnike i municije – istakao je Šojgu.

Ranije je ruski lider Vladimir Putin rekao da ruske snage svakodnevno i u svim pravcima poboljšavaju svoj položaj, prenosi Sputnik.

Podsećamo, Putin je nedavno imenovao Šojgua za sekretara Savjeta bezbjednosti Rusije. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov objasnio je da će Šojgu biti i zamjenik predsjednika Rusije u Vojno-industrijskoj komisiji i nadzornik rada Federalne službe za vojno-tehničku saradnju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *