Press ESC to close

Stanivuković obradovao sugrađane besplatnim građevinskim dozvolama

Gradonačelnik Draško Stanivuković uručio je juče besplatne građevinske dozvole u okviru nove olakšice koju je grad obezbijedio za sugrađane.

– Besplatna građevinska dozvola za nas je jedna od najodgovornijih nacionalnih politika, uz besplatnu legalizaciju objekata, uz besplatne udžbenike, na kraju sve ono što radimo i direktnu podršku koju dajemo našim Banjalučanima. Kada čujete da neko ostaje ovdje i rješava na taj način stambeno pitanje i da je to prevaga da ne ode, nego da ovdje ostane, apsolutno sam siguran da smo uradili jednu ispravnu stvar – kazao je gradonačelnik.

Prema njegovim riječima, da je ovo ispravna odluka potvrđuje i činjenica da gradska administracija za tri mjeseca, od kada daje ove olakšice, ima izdatih građevinskih dozvola koliko za cijelu godinu.

– To znači više kuća, odnosno porodičnih domova. Tamo gdje su porodični domovi, tamo je dječija graja, tamo je ljubav i to je život – kazao je on.

Da je ovo velika finansijska podrška za porodice potvrdio je i Duško Trivić koji je dobio olakšicu.

– Za ovu dozvolu trebalo je da izdvojimo oko 12.000 KM, a sada će ta sredstva da nam ostanu za neke druge svrhe. Najviše me raduje to što će moj sin i buduća snaha ostati ovdje i ova podrška grada je prevagnula u donošenju te odluke. Radovaće će me i da i kod drugih mladih to prevagne i da ostanu ovdje, jer ostanak ovdje mi je najveći dar – kazao je Trivić.

Dozvolu je dobio i Mirko Marković, koji je istakao da su sve ove mjere koje je preduzela gradska administracija mnogo značajne za građane. 

Do sada je izdato oko 40 besplatnih građevinskih dozvola, u ukupnom iznosu od oko 250.000 KM.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *