Press ESC to close

Rusija:Iznad Belgorodske oblasti uništene četiri ukrajinske rakete

Rat u Ukrajini traje 692 dana. Iznad Belgorodske oblasti tokom noći su uništene četiri ukrajinske rakete RM-70 Vampir i presretnuta su dva drona, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.  Tokom prethodne noći, ruske snage izvršile su napad dronovima na Odesu u Ukrajini, i tom prilikom su povrijeđene tri osobe, uključujući majku i dijete, saopštile su Južne odbrambene snage Ukrajine.

Rusija:Iznad Belgorodske oblasti uništene četiri ukrajinske rakete i dva drona

Iznad Belgorodske oblasti tokom noći su uništene četiri ukrajinske rakete RM-70 Vampir i presretnuta su dva drona, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.        

Prema navodima ministarstva, napad se dogodio u 02:40 po lokalnom vremenu, a u Belgorodu i regionu Upozorenje za vazdušnu opasnost je bilo na snazi do sedam ujutru, prenosi agencija RIA Novosti.

Kako je na Telegramu saopštio guverner Vjačeslav Gladkov , prema preliminarnim podacima u napadu nije bilo žrtava.

U Belgorodskoj oblasti oštećeno je nekoliko stambenih zgrada, a na lice mjesta izašle su hitne službe, navodi ruska agencija.

U toku noći Rusija izvršila napad na Odesu, tri osobe povrijeđene

Tokom prethodne noći, ruske snage izvršile su napad dronovima na Odesu u Ukrajini, i tom prilikom su povrijeđene tri osobe, uključujući majku i dijete.

– Skoro tri sata jedinice protivvazdušne odbrane (PVO) Ukrajine bile su na licu mjesta. Jedan dron je uništen u oblastima Nikolajev i Kirovograd. Međutim, neprijatelj je koncentrisao glavne napore na napade na Odesu. Dronovi kamikaze su ušli na teritoriju na kritično niskoj visini od Crnog mora –  saopštile su Južne odbrambene snage Ukrajine.

U saopštenju se takođe navodi da je u oblasti Odese 11 dronova oboreno na prilazu obali, kao i da je većina letjelica pala u Crno more, ali su ostaci nekoliko oborenih dronova i udarni talas oštetili stambene zgrade, prodavnice i privatne automobile, prenosi ukrajinski Unian.

Požari su izbili širom tog grada, i gorjeli su stanovi i automobili civila, dok je iz jedne zgrade evakuisano ukupno 130 ljudi.

Ukrajinsko vazduhoplovstvo je, takođe, otkrilo ruske bespilotne letjelice u Dnjepropetrovskoj, Hersonskoj i Sumskoj oblasti.

U utorak, dvije ruske rakete pogodile su stambenu oblast u centru ukrajinskog grada Harkova, ranivši 17 ljudi, od kojih dvoje teško, i teško oštetivši kuće, saopštili su lokalni zvaničnici.

Gradonačelnik Harkova je opisao dvije “snažne eksplozije” i rekao da je oštećeno najmanje 10 stanova, dok su spasilačke ekipe tražile druge povrijeđene osobe među ruševinama, piše Rojters.

Ukrajinska služba za hitne slučajeve saopštila je povodom napada na platformi Telegram da je jedna ruska raketa pogodila trospratnu zgradu u kojoj se ranije nalazio medicinski centar.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *