Press ESC to close

Rusija i Ukrajina nastavljaju rat dronovima

Rat u Ukrajini traje 641 dan. Ruske snage ponovo su noćas napale Ukrajinu dronovima, saopštilo je Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine. Ruski sistemi protivvazdušne odbrane oborili su jutros devet ukrajinskih dronova iznad Moskovske, Tulske, Kaluške i Brjanske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ukrajina saopštila da je tokom noći oborila osam ruskih dronova

Ukrajinska vojska uništila je osam od devet dronova koji su ruske snage lansirale tokom protekle noći, saopštile su ukrajinske vazdušne snage.

Nema neposrednih izvještaja o šteti, niti o tome gdje je udario deveti ruski dron, prenosi Rojters.

Napad za koji je vazduhoplovstvo saopštilo da je pokrenut iz pravca jugoistoka, došlo je dan nakon onoga što su ukrajinski zvaničnici saopštili da je izvršen najveći ruski napad dronovima tokom rata.

Neki od dronova bili su usmjereni na Kijev, ali uspešno je djelovala ukrajinska PVO, saopštila je vojna uprava grada.

Vazdušna opasnost bila je na snazi u Kijevu, Kijevskoj, Čerkaškoj, Poltavskoj, Harkovskoj, Dnjepropetrovskoj i Zaporoškoj oblasti, navodi agencija Unijan.

Ukrajina je posljednjih nedjelja upozoravala da će Rusija ciljati kritičnu infrastrukturu u svojoj zimskoj vazdušnoj kampanji, kao što je to bilo i prošle godine.

Vazduhoplovstvo Ukrajine: Rusija ponovo napala dronovima

Ruske snage ponovo su noćas napale Ukrajinu dronovima, saopštilo je Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine.

Nekoliko grupa dronova lansirano je iz Marijupolja, u Donjeckoj oblasti, koji je pod kontrolom ruske vojske, prenosi agencija Unijan.

Neki od dronova bili su usmjereni na Kijev, delovala je PVO, saopštila je vojna uprava grada.

Vazdušna opasnost bila je na snazi u Kijevu, Kijevskoj, Čerkaškoj, Poltavskoj, Harkovskoj, Dnjepropetrovskoj i Zaporoškoj oblasti, navodi Unijan.

Ukrajina je i u noći između petka i subote bila na udaru ruskih dronova, a ukrajinsko vojno vazduhoplovstvo saopštilo je u subotu ujutro da je to bio najmasovniji napad dronovima kamikazama na Ukrajinu i da je na meti dronova tipa “šahed” bio prvenstveno Kijev.

MO Rusije: Oboreno 20 ukrajinskih dronova iznad četiri oblasti

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane oborili su jutros devet ukrajinskih dronova iznad Moskovske, Tulske, Kaluške i Brjanske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Prethodno je rusko Ministarstvo saopštilo da su ruski sistemi PVO noćas oborili 11 ukrajinskih dronova iznad te četiri oblasti, prenosi agencija RIA Novosti.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin saopštio je da su neki od oborenih dronova letjeli ka glavnom gradu Rusije.

Prema preliminarnim informacijama, nije bilo žrtava niti veće materijalne štete, naveo je Sobjanin.

Gubernator Moskovske oblasti Andrej Vorobjov izjavio je da je u tri slučaja došlo do oštećenja objekata, a da nema povrijeđenih niti poginulih.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *