Press ESC to close

Izrael dobio spisak talaca koji bi danas trebalo da budu oslobođeni

Treći je dan primirja u sukobu Izraela i Hamasa koji je počeo prije 51 dana. Poslije višesatnog odlaganja Hamas je oslobodio drugu grupu od 13 izraelskih talaca. Prema dogovoru, Izrael je zauzvrat oslobodio još 39 palestinskih zatvorenika od kojih je većina maloljetna.Izrael je dobio spisak talaca koji bi danas trebalo da budu oslobođeni, izjavio je neimenovani izraelski zvaničnik.

Izrael dobio spisak talaca koji bi danas trebalo da budu oslobođeni

Izrael je dobio spisak talaca koji bi danas trebalo da budu oslobođeni, izjavio je neimenovani izraelski zvaničnik.

Kabinet premijera Netanijahua je u međuvremenu saopštio da je Izrael o spisku, koji je predao Katar sa imenima osoba koje bi trebalo da budu oslobođene, obavijestio njihove porodice, prenosi Tajms of Izrael.

Danas je treći dan četvorodnevnog primirja, za koje je Katar ranije izrazio nadu da će biti produženo oslobađanjem dodatnog broja otetih koje drži Hamas.

Hamas oslobodio 13 Izraelaca i četvoro Tajlanđana, Izrael pustio 39 Palestinaca

U drugom krugu razmjene zarobljenika između Hamasa i Izraela, palestinska ekstremistička organizacija oslobodila je 13 Izraelaca i četiri državljana Tajlanda koji su danas stigli u Izrael, a izraelske vlasti su oslobodile 39 palestinskih zatvorenika, uključujući šest žena, prenijeli su svjetski mediji.

Dogovor o razmeni zarobljenika postignut uz posredovanje Katara i Egipta na kratko je bio ugrožen zbog spore isporuke humanitarne pomoći u Pojas Gaze, što je razotkrilo koliko je osjetljivo sprovođenje dogovorene razmene 50 zarobljenika koje drži Hamas i 150 Palestinaca koje u zatvorima drži Izrael, prenosi Rojters.

Šest od 13 oslobođenih Izraelaca bile su žene, a sedam djeca i tinejdžeri, saopštile su izraelske vlasti.

Prema pisanju palestinske novinske agencije VAFA, 39 Palestinaca oslobođeno je iz dva izraelska zatvora.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *