Press ESC to close

Očajnička ispovijest policajca Ćustendila: “Nisam imao motiv da ubijem Amru, tek sam u policiji shvatio šta sam učinio!”

Elvisu Ćustendilu, osumnjičenom za ubistvo Amre Kahrimanović, postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva TK predložio je određivanje jednomjesečnog pritvora.

Podmukao način

Ćustendil je osumnjičen da je u Amru Kahrimanović iz službenog pištolja Uprave policije MUP-a TK, gdje je bio zaposlen u operativnom centru, na podmukao način ispalio jedan hitac, u leđa oštećene, a nakon toga je, dok je žrtva ležala na podu, ispalio još petnaest hitaca u različite dijelove tijela i usmrtio je.

Njegov advokat Bakir Hećimović, rekao je da se Ćustendil na ispitivanju branio šutnjom.

No, kako je njemu prenio tokom razgovora, uopšte nije imao motiv da ubije Amru, koju je poznavao, kao i njenu cijelu porodicu i da uopšte ne zna šta je uradio. 

Nije bio dobro

– On meni tvrdi da je bio u rastrojstvu, da se posljednjih dana nije osjećao uopšte dobro. Kada govorimo o motivu, on ne navodi bilo kakav motiv. Čovjek kaže da se uopće ne sjeća ispaljenog prvog metka. Kaže da je bio u lokalu, ali da se ne sjeća ispaljena prvog metka i šta se zaista desilo. Tek je u policijskoj upravi, kada je prošao svu proceduru i kada mu je rečeno da je uhapšen, shvatio šta je uradio – rekao je Hećimović.

Comments (25)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *