Press ESC to close

Rat u Ukrajini: Šest osoba poginulo u ruskom napadu, ukrajinski dronovi ciljaju Belgorod

MOSKVA, KIJEV – Rat u Ukrajini ušao je u 816. dan. Napadi ruskih trupa na Harkov su udvostručeni, navodi generalštab Ukrajine.

Šest osoba je poginulo, a povređeno je 27 u ruskom napadu na rekreacioni centar u Harkovskoj oblasti, saopštava Kijev. S druge strane, Belgorod trpi napade ukrajinskih dronova i raketa, tvrdi Moskva.

Kao rezultat granatiranja rekreacionog centra u Harkovskoj oblasti ubijeno je šestoro ljudi, a 27 je ranjeno.

Predsjednik Ukrajine izrazio je saučešće porodicama stradalih i ponovio da bi nebo iznad Harkova bilo zaštićeno ukoliko bi imali dva PVO “patriot” da brane stanovništvo.

Ruske trupe su udvostručile broj napada u pravcu Harkova, a u pravcu sela Sivir se vode žestoke borbe objavio je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

Ruski Belgorod redovno je na udaru ukrajinskih bespilotnih letjelica i raketa. Povrijeđeno je 13 osoba u jučerašnjem napadu na tu oblast, saopštio je gubernator oblasti Vječeslav Glatkov, prenosi RTS.

Ukrajinska delegacija u Vašingtonu pokušava da ubedi administraciju predsjednika SAD da dozvoli upotrebu američkog naoružanja preko granice sa Rusijom.

Tokom jučerašnjeg dana uništen je minolovac ruske Crnomorske flote, saopštila je ukrajinska mornarica.

Na Volvčanskom pravcu graničari brigade su uz pomoć “FPV” dronova pogodili dvije pješadijske grupe ruske vojske, navodi Kijev uspjeh na frontu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *