Press ESC to close

Rat koji vodi Izrael mora da eskalira! Namerno se trude da uvuku Iran u sukob, a onda se uključuju i Rusija i Kina! Sledi pakao? (VIDEO)

Gost “Info dana” bio je Aleksandar Pavić, politikolog i član pokreta Mi, snaga naroda. On je govorio o ratu u Gazi i njegovom uticaju na čitav svet. Uživo u program putem vajber poziva uključio se i stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević koji je govorio o krajnjim ciljevima rata u Gazi, a to je da se Iran uvuče u ovaj sukob.

Politikolog Aleksandar Pavić iz pokreta Mi, snaga naroda istakao je na samom početku da ovaj rat mora da se sagleda mnogo šire.

Ovo nije samo sukob islama i Izraela. Ovo nije borba za neke gasovode. Ima ovo komponenta koje se tiču celog sveta. Netanjahu često koristi biblijski rečnik u svojim obraćanjima. Ovo je mnogo više od politike. Ovo je eshatologija. Neki kažu da prvo treba da se obnovi hram, pa će onda doći mesija. Kad dođe mesija, on će da uspostavi Izrael. Izrael će biti svetslost nacijama. To nisu stvari koje smeju da se zanemare čak i ako ne verujete. Morate da znate šta su motivacije– rekao je Aleksandar Pavić.

On je govorio da je Iran namerno izazvan da uđe u sukob sa Izraelom.

Ispada da će Iran sada ničim izazvan da napadne Izrael. Izrael je bombardovao iransko diplomatsko predstavništvo, konzularni kompleks u Damasku. Po Bečkoj konvenicji, to je deo suverene teritorije Irana, kao što je ambasada bilo koje zemlje. Napad na ambasadu je napad na tu zemlju. To je bila svesna provokacija. Znali su da moraju da odgovore na to inače bi Iran izgubio obraz. Malo posle upada Hamasa u južni Izrael mi smo znali da će ovaj rat da eskalira. Iran je glavni cilj. Sve ide ka tome da se Iran izazove. Ispada da će jadni Izrael biti napadnut od Irana, i znači da Amerika mora da skoči u pomoć. Ovo su sve preduslovi za globalni sukob. Ako se desi napad na Iran, ni Rusija ni Kina ne mogu da stoje po strani. Kada nu Njujork tajmsu namerno pustite tekst da CIA rukovodi ratom u Ukrajini još 2014, onda ne treba imati sumnje da oni ratuju. Ipak, Iran se čuva eskalacije– rekao je Pavić.

Portparol Hamasa rekao je da se 7. oktobar desio zbog uvoza pet crvenih junica. Crvene junice za Izrael znače spremanje rata. Te junice uzgajao je specijalno farmer iz Teksasa koji je evangelista.

Ljudi koji veruju vrlo ozbiljno shvataju verovanja drugih. Vi morate da znate šta motiviše druge. Da nismo zaboravili šta je Vatikan radio vekovima, možda bi manje stradali od njih. Oni isto hoće da što pre dođe izraelski mesija. Desetine miliona evangelista želi da izbije rat u Izraelu kako bi što pre nastupio drugi dolazak Hrista. Evangelisti Izraelu pomažu da zadrže pomoć Amerike koja je njima neophodna. Jedan telefonski poziv iz Amerike mogao bi da zaustavi ovaj rat, ali njega nema. Amerika je postala satelit Izraela– rekao je Pavić.

Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević rekao je da zapadna propaganda sve manje ostavlja prostora Iranu da ne reaguje.

-Iran se gura u sukob u kome može da uradi mnogo, ali će biti razoren. Cilj i jeste razaranje Irana kao što su razorili Srbiju i Crnu Goru. Izrael ima 180.000 vojnika i oni se pate sa šakom terorističkog jada u Gazi, a imaju pomoć Američkih i Britanskih specijalaca koji tamo ratuju za njih. Iran je apsolutno dominantan po svim parametrima u odnosu na Izrael, osim u jednom, a to je podrška SAD-a. U tom smislu ja se nadam da se Iran ne upeca na sve ovo i da se sa teritorije Irana ne desi napad na američku bazu u Izraelu. To će biti iracionalan čin. Iran je jedina zemlja koja je spremna da stane uz Rusiju i zato je smetnja– rekao je Galijašević.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:

Izvor: Informer

Comments (27)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *