Press ESC to close

Potvrđena optužnica protiv načelnika Maglaja: Hoće li mu Nikšić tražiti ostavku?

Općinski sud u Zavidovićima sredinom marta potvrdio je optužnicu protiv načelnika Maglaja Mirsada Mahmutagića koji se tereti zbog produženog krivičnog djela nesavjestan rad u službi tako što je za članove OIK-a isplaćivao manje mjesečne iznose.

Iako je optužnica Mirsada Mahmutagića podignuta tek 7. marta ove godine, a potvrđena devet dana poslije, u žižu javnosti je došla nakon izjave predsjednika SDP-a i premijera Federacije BiH Nermina Nikšića koji je kazao da na funkcijama neće ostati oni ljudi kojima se potvrdi optužnica za neko krivično djelo.

Mahmutagić se tereti da je oštetio članove OIK-a za 38.028,13 KM čime je počinio krivično djelo nesavjestan rad u službi.

Nikšić je početkom prošlog mjeseca gostujući na N1 kazao da ministar neće moći biti ministar, počevši i od njega da neće biti premijer ako se potvrdi optužnica, a što se kako kaže odnosi i na druge stranke.

“Tako je, bude li potvrđena optužnica, premijer više ne može biti premijer, da krenem od sebe”, kazao je Nikšić tokom gostovanja u Pressingu.

Postavlja se pitanje da li će Nermin Nikšić i SDP pokazati svoju dosljednost i političku ozbiljnost u onome što govore u javnim nastupima te tražiti smjenu predsjednika KO SDP-a Mirsada Mahmutagića ili ga izbaciti iz stranke.

Inače, prije nekoliko dana portal Klix.ba je pisao o položaju SDP-a u Maglaju i mogućem gubitku većine u Općinskom vijeću, a gdje su govornici i naši izvori kazali da nisu zadovoljni radom općinskog načelnika. Nezadovoljstvo postoji i u samom SDP-u u Maglaju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *