Press ESC to close

Otvorena birališta u Srpskoj i BiH

U nekoliko gradova i opština gradova u Republici Srpskoj otvorena za mjesta za glasanje za izbore u Srbiji.

U Banjaluci se može glasati u Konzulatu Srbije i zgradi M tela-a.

Biračko mjesto za parlamentarne izbore u Srbiji otvoreno je jutros u Centru za kulturu i obrazovanje u Doboju i izborni proces se odvija bez problema, rekao je konzul u Generalnom konzulatu Srbije u Banjaluci Perica Nikolić.

Nikolić je rekao novinarima da svoje pravo na glasanje može da ostvari 950 upisanih birača.

Biračko mjesto je takođe otvoreno i u Mrkonjić Gradu,  u Srednjoškolskom centru u Mrkonjić Gradu otvoreno je jutros na vrijeme, a glasati može 175 državljana Srbije, rekao je predsjednik biračkog odbora Marko Pavlović.

Pavlović je naveo da na ovom biračkom mjestu mogu glasati državljani Srbije koji borave u opštinama Šipovo, Jezero, Ribnik i Mrkonjić Grad.

Na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji, oko 11.500 državljana Srbije koji borave u BiH moći će da glasa na 19 biračkih mjesta.

U Generalnom konzulatu Srbije u Mostaru jutros je počelo glasanje na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji, izjavila je predsjednik biračkog odbora Marija Bakoč.

Bakočeva je navela da je na ovom biračkom mjestu prijavljeno 189 birača.

„Građani koji su upisani u birački spisak u Generalnom konzulatu Srbije mogu da glasaju za poslanike u Narodnoj skupštini Srbije“, rekla je Bakočeva.

Ona je dodala da je biračko mjesto otvoreno u 7.00 časova i da se izborni proces odvija u najboljem redu.

Biračko mjesto u Zvorniku za glasanje za republički parlament u Srbiji otvoreno je jutros u 7.00 časova, rekao je Srni predsjednik obog biračkog mjesta Strahinja Radaković.

Radaković je rekao da na birakom spisku ima 776 glasača i da glasanje protiče u najboljem redu.

Konzularnoj kancelariji Srbije u Trebinju na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji može da glasa 643 glasača, rečeno je u ovoj kancelariji.

Ovo biračko mjesto otvoreno je jutros u 7.00 časova.

U Rudom je otvoreno biračko mjesto za glasanje na vanrednim parlametarnim izborima u Srbiji, a pravo glasa ima 626 birača, rekao je predsjednik biračkog odbora Rudo Dalibor Stojković.

„Biračko mjesto otvoreno je u 7.00 časova i atmosfera je dobra“, rekao je Stojković.

U Loparama pravo glasa ima 646 birača

Biračko mjesto u Loparama sa 646 registrovanih birača na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji otvoreno je na vrijeme i glasanje protiče bez problema, rekao je potpredsjednik biračkog mjesta Goran Tasovac.

Tasovac je naveo da se prvi podaci o izlaznosti očekuju poslije 10.00 časova.

Biračko mjesto u Drvaru jutros je otvoreno na vrijeme, a pravo glasa na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji ima 228 upisanih birača, rekao je Srni predsjednik biračkog odbora Stefan Nedeljković.

Biračko mjesto u Drvaru otvoreno je u Konzularnoj kancelariji.

„Biračko mesto otvoreno je u 7.00 časova. Sve je počelo bez problema, a nadamo se da će tako i proteći izborni proces“, rekao je Nedeljković.

Dva biračka mjesta u Bijeljini na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji jutros su otvorena na vrijeme, a pravo glasa moći će da ostvari nešto više od 2.000 birača.

„Biračko mesto je otvoreno u 7.00 časova kako je i planirano, ukupan broj upisani birača je 1.017, birački proces se odvija normalno i očekujemo da tako bude do zatvaranja u 20.00 časova“, rekao je Srni predsjednik biračkog odbora broj 13 Zoran Dojčinović.

Prema njegovim riječima, na prethodnim izborima je odziv birača u Bijeljini bio vrlo visok i tako očekuje da će biti i danas.

Predsjednik biračkog odbora na glasačkom mjestu broj 14 u Bijeljini Dejan Savić kaže da su otvoreni na vrijeme i da birački proces teče bez problema, a na ovom glasačkom mjestu registrovano je 1.099 glasača.

Biračka mjesta u Bijeljini nalaze se u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“.

Biračko mjesto u Bratuncu otvoreno, birači pristižu

Biračko mjesto u Srednjoškolskom centru u Bratuncu za današnje vanredne parlamentarne izbore u Srbiji otvoreno je na vrijeme i prvi glasači su već ostvarili svoje biračko pravo, rekao je Srni predsjednik biračkog odbora Kosta Negovanović.

Na ovom biračkom mjestu u birački spisak upisano je 785 državljana Srbije koji žive u Republici Srpskoj, a do 25. novembra izjasnili su se da glasaju u Bratuncu.

Izborni dan počeo je mirno, bez smetnji i očekuje se da će tako i proteći.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *