Press ESC to close

Dodik: Evropski put zanima Sarajevo samo ako se poklapa sa pokušajem unitarizacije

Političko Sarajevo zanima evropski put samo ako se poklapa sa pokušajem unitarizacije BiH, izjavio je danas predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik

Dodik je ocijenio da izostanak bilo kakve reakcije iz političkog Sarajeva na neotvaranje pregovora sa EU još jednom pokazuje da te stranke nisu iskrene kada govore o evropskom putu.

„Njih to ne zanima, osim ako se taj put poklapa s pokušajem unitarizacije BiH“, naveo je Dodik na svom „Instagram“ profilu u retrospektivi protekle sedmice.

On je podsjetio da za Republiku Srpsku evropski put nije sporan, niti ga dovodi u pitanje, ali da se na tom putu moraju poštovati Ustav BiH, mehanizam koordinacije i da Srpska bude vidljiva.

Dodik je protekle sedmice u Banjaluci razgovarao s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem i Borjanom Krišto o funkcionisanju vlasti u zajedničkim institucijama na nivou BiH.

U Beogradu je razgovarao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kojem je prenio stav građana Republike Srpske da on i politika koju predstavlja imaju većinsku podršku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *