Press ESC to close

Oglasila se austrijska policija o dvije Rumunke sa snimka iz Beča

Austrijska policija rano jutros oglasila se novim saopštenjem o Danki Ilić (2) i snimku dvije Rumunke, koje su dovedene u vezu s nestankom djevojčice s obzirom da je s njima snimljeno dijete koje fizički podsjeća na malu Danku.

Naime, austrijska policija isključila je bilo kakvu povezanost Rumunki sa snimka sa Dankom Ilić.

– Srpski državljanin koji živi u Beču prijavio je srpskim vlastima da je na tramvajskoj stanici Šotenring primijetio malo djete u pratnji dvije odrasle žene.

Konstatujući sličnost između djevojčice i dvogodišnjeg deteta nestalog u Srbiji, on je napravio video snimak troje ljudi i podijelio ga sa srpskim vlastima. Pošto su rođaci nakon pregleda slika izjavili da se najvjerovatnije radi o nestaloj devojčici, fotografije je objavila Uprava bečke državne policije 3. aprila 2024. godine po nalogu bečkog javnog tužilaštva, navodi se u saopštenju austrijske policije.

– Sada je razjašnjen identitet osoba sa slika i sa njima je uspostavljen kontakt. Na osnovu istrage i pratećih činjenica, veza između osoba prikazanih na objavljenim fotografijama i nestale devojčice iz Bora može se jasno i bez ikakve sumnje isključiti.

Kancelarija bečke državne kriminalističke policije nastavlja istragu o sumnji na otmicu djece, naveli su u svom saopštenju, prenosi Kurir.

Podsetimo, austrijski sajt “Kosmo” juče je objavio da je pronašao dve žene i dete sa snimka koji je snimio Srbin koji živi u Beču, i naveli su da žene na snimku nemaju nikakve veze sa kriminalnim miljeom i otmicom djeteta!

Zbog priče iz Fejsbuk grupe, Kosmo je stupio u kontakt sa A.C.S. (36), rumunskom državljankom koja živi i radi u Beču. Očekivano, mlada žena je bila veoma nervozna:

– U paklu sam od nedjelje! Bila sam u Velsu kada sam tokom noći dobila nekoliko poruka da se snimak sa mojim likom djeli na svim društvenim mrežama, na televizijama u Rumuniji i Srbiji i da me traže zbog nestalog deteta. Odmah sam u nedelju otišla u policiju u Velsu i zatražila pomoć, ali su me poslali kući i savetovali da se prijavim policiji u Beču u mom okrugu. Juče sam otišla u policiju i tražila sam da mi pomognu i zaštite me, zaštite moje dijete i moju majku. Poslali su me kući – rekla je žena i dodala:

– Ono kroz šta prolazim je strašno! Niko na svijetu ne može da shvati kakva je ovo noćna mora! Mogla sam nevino stradati. Ja sam majka, saosjećam sa djetetom iz Srbije i voljela bih da ga nađu. Ali ono što prolazim sa svojom majkom je isto tako zastrašujuće! Sada je policija došla u moju kuću, sve sam im ispričala i na kraju su se izvinili za patnju koju sam pretrpela. Zamolili su me da dođem sutra kod njih da potpišem protokol. Samo želim da ova priča ostane iza mene i da pokušam da je zaboravim – naglasila je.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *