Press ESC to close

Mađarska delegacija stiže u Banjaluku, Dodik dočekuje Orbana

BANjALUKA – Delegacija Vlade Mađarske sa privrednicima stiže danas u dvodnevnu posjetu Republici Srpskoj.

Prethodno je predviđen dolazak ministra inostranih poslova i trgovine Mađarske Petera Sijarta, kojeg će dočekati premijer Republike Srpske Radovan Višković.

Za sutra, drugog dana posjete mađarske delegacije, u 9.00 časova predviđen je doček ispred Palate Republike Srpske, a u 9.05 časova tet-a-tet sastanak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i mađarskog premijera Viktora Orbana.

U Palati Republike predviđeni su sastanci srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović i ministra za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske Željka Budimira sa Sijartom, kao i sastanak premijera Viškovića i ministra finansija Zore Vidović sa ministrom ekonomskog razvoja Mađarske Martonom Nađom.

U Palati Republike u 10.30 časova planirano je svečano uručenje odlikovanja Orbanu, a izjave za novinare predviđene su u 10.40 časova.

Dodik je povodom Dana Republike – 9. januara, odlikovao Orbana Ordenom Republike Srpske na ogrlici, najvišim odlikovanjem Republike Srpske.

Sastanak delegacija Republike Srpske i Mađarske u Vladi Republike Srpske biće održan u 11.00 časova, dok je otvaranje Poslovnog foruma u Vladi Srpske zakazano za 11.20 časova.

U delegaciji Mađarske su, osim Orban, Sijarta i Nađa, direktor Agencije za promociju izvoza Gabor Jenei i predstavnici 23 kompanije iz oblasti energetike, poljoprivrede, finansija, prehrambrene industrije i drugih.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *