Press ESC to close

Napad dronovima na Kijev

Rat u Ukrajini traje 667 dana.Tokom noći ruske snage lansirale su desetine dronova na Ukrajinu, a većina njih je eliminisana, saopštila je ukrajinska vojska.

Kijev: Rusija lansirala 28 dronova na Ukrajinu, samo četiri nisu oborena

Tokom noći ruske snage lansirale su desetine dronova na Ukrajinu, a većina njih je eliminisana, saopštila je ukrajinska vojska.

Rusija je upotrijebila skoro 28 dronova tipa Šahed-136/131, objavio je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine na „Fejsbuku“. Prema informacijama vojske, samo četiri neprijateljska drona nisu eliminisana, prenosi Unian.

Tokom noći čule su eksplozije u Kijevu, glavnom gradu Ukrajine, a protiv dronova dejstvovale su snage ukrajinske PVO, saopštila je vojska. Ostaci pogođenih dronova pali su u Solomenskom, Darničkom i Golosejevskom okrugu, a zgrade su tom prilikom oštećene. Prema prvim informacijama, dve osobe su povređene, od kojih je jedna hospitalizovana. Nema izveštaja o poginulima u ovom napadu, navodi Unian.

Napad dronovima na Kijev, pogođeno više gradskih oblasti

Kijev je sinoć bio pod masovnim napadom ruskih dronova, a gradonačelnik glavnog grada Ukrajine Vitalij Kličko i ostali gradski zvaničnici javljaju o napadima na više gradskih oblasti, prenio je Rojters.

Kličko je rekao da je dron pogodio nekoliko stanova u okrugu Solomjanski, južno od centra grada, zbog čega je došlo do požara.

-Gornji spratovi su u plamenu, hitne službe su na terenu – rekao je Kličko.

Dodao je da je došlo do napada dronom i na privatnu kuću u okrugu Darnicki, na istočnoj obali rijeke Dnjepar koja prolazi kroz grad.

Jedna osoba je ranjena, a službe za vanredne situacije su izašle na lice mjesta.

Šef kijevske vojne administracije Serhij Popko naveo je da su dijelovi oborenog drona pogodili stambenu zgradu okrugu Holosivski, takođe južno od centra Kijeva.

Popko je okačio fotografije na kojima se vide razbijeni prozori i teško oštećenje na stanovima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *