Press ESC to close

MILANOVIĆ: Hrvatska je dno EU

PREDSJEDNIK Hrvatske Zoran Milanović prisustvovao je svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a poslije je održao konferenciju za medije, na kojoj je ponovo oštro kritikovao situaciju u svojoj zemlji.

Tema je, prije svega, bilo formiranje nove vlade. Pregovori još traju, a on je nekako „gurnut“ po strani nakon upozorenja Ustavnog suda, ali i izjava iz samog SDP-a da zapravo neće biti njihov mandatar, o čemu je konkretnije govorio predsjednik te stranke Peđa Grbin.

– Vremena se mijenjaju i ovo je nekad izazivalo smijeh kod ljudi, ali vrijeme drugačije. Svijet se mijenja, Evropa se mijenja, kraj se mijenja. Ono što se ne mijenja jest da ljudi žele živjeti dobro i kvalitetno“, izjavio je Milanović pa dodao: „Od blata se ne može napraviti štrudla, ali od štrudle se može blato. Tako je Zlatar bio na dnu, ali 2013. je s Majdakom krenuo oporavak.

Osvrnuo se na upravljanje uopšteno.

– Hrvatska u tome nije ni prosječna, dno je Evropske unije, kad se gleda bivše socijalističke države. Bugarska je jedina gora i svaki dan se molimo da to ostane pa da možemo reći da smo predzadnji. S tim se ne možemo zadovoljiti, moramo biti u sredini, da u konkurenciji Mađarske, Češke, Rumunije, Bugarske… bude najbolja. Kao Slovenija. Zato, treba nam decentralizacija – naveo je Milanović, prenosi N1.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *