Press ESC to close

Kralj Čarls zahvalio na podršci nakon dijagnoze raka

LONDON  – Britanski kralj Čarls izrazio je zahvalnost svima koji su mu poslali poruke podrške nakon što mu je dijagnostikovan rak, što je njegov prvi javni komentar otkako je Bakingemska palata objavila da će monarh odložiti neke angažmane kako bi se podvrgao liječenju.

-Želio bih da izrazim najsrdačniju zahvalnost na brojnim porukama podrške i lijepim željama koje sam primio posljednjih dana – rekao je Čarls u saopštenju.

Palata je u ponedjeljak saopštila da je Čarlsu (75) dijagnostikovan oblik raka, manje od 18 mjeseci od početka njegove vladavine.

-Kao što će svi oni koji su bili pogođeni rakom znati, takve ljubazne misli su najveća utjeha i ohrabrenje- rekao je Čarls, prenosi Gardijan.

Kralj je rekao da je ohrabrujuće čuti kako je njegova dijagnoza pomogla da se skrene pažnja na organizacije koje podržavaju oboljele od raka.

-Jednako je ohrabrujuće čuti kako je dijeljenje moje sopstvene dijagnoze pomoglo da se unaprijedi razumijevanje javnosti i osvijetli rad svih onih organizacija koje podržavaju oboljele od raka i njihove porodice širom Velike Britanije i svijeta. Moje doživotno divljenje njihovoj neumornoj brizi i posvećenosti je još veće nakon mog ličnog iskustva – poručio je britanski kralj.

Čarls boravi na imanju Sandringem u Norfolku tokom terapije i u međuvremenu je predao dio javnih dužnosti princu Vilijamu, ali nastaviće sa zvaničnom papirologijom.

Vijest o njegovoj dijagnozi stigla je nakon što je Čarls proveo tri noći u bolnici prošlog mjeseca gdje je podvrgnut korektivnoj proceduri zbog uvećane prostate.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *