Press ESC to close

Izmjene u pravosuđu Srpske: Tužilac imenovan za sudiju

Visoki i tužilački savjet BiH imenovao je novih sedam sudija u Republici Srpskoj, te dvoje sudija u Federaciji BiH.

Na poziciju sudije Okružnog suda u Banjaluci imenovan je Igor Cimeša, dosadašnji tužilac OJT Banjaluka. Na nivou Srpske za sudije Okružnog suda u Banjaluci imenovani još i Tanja Grubačić-Janković, Šejla Husić i Danijela Šarčević. Na poziciju sudije Okružnog suda u Prijedoru imenovan je dosadašnji tužilac Ljubo Macanović. Jelena Filipović imenovana je za sudiju Okružnog suda u Doboju, a Milena Kundačina za sudiju Okružnog suda u Trebinju.

Na nivou Federacije BiH na poziciju sudije Kantonalno suda u Zenici imenovan je Nedžad Baković, te Milica Bošković na poziciju sudije Kantonalnog suda u Širokom Brijegu.

Za stručne saradnike imenovani su Mirjana Skoko u Opštinskom sudu u Širokom Brijegu, Gabrijela Zrno i Amina Razić u Opštinskom sudu u Bugojnu, Ahmer Škrijelj u sudu u Gradačcu, Merima Ćatović u Čapljini i Anita Kraljević u Opštinskom sudu u Mostaru.

”Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTV BiH je uzeo u obzir kriterijume poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obavlja dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti i ugleda”, saopštio je VSTS.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *