Press ESC to close

Ima mrtvih: Napad dronovima na Odesu, eksplozivna naprava kod Krima

Ukrajinski zvaničnici saopštavaju da su ruske snage tokom noći izvele još jedan napad dronovima na Odesu, kao i da su stradale najmanje dvije osobe. Sa druge strane, službenici FSB-a tvrde su pronašli eksplozivnu napravu u automobilu koji je pokušavao da uđe na Krim.

Ukrajinska vojska saopštila je da je protekla 24 časa uništila ruskog lovca Su-34 na istoku zemlje.

Takođe, iznad zemlje je oboreno 14 ruskih bespilotnih letelica.

Pronađena eksplozivna naprava u automobilu kod Krima

Improvizovana eksplozivna naprava ,izrađena od komponenti strane proizvodnje, pronađena je u automobilu koji je pokušao da uđe na Krim preko kontrolnog punkta Džankoj, rečeno je za RIA Novosti u regionalnim bezbjednosnim snagama.

Kontrolni punkt Džankoj se nalazi na sjeveru Krima, na granici sa ukrajinskom Hersonskom oblašću, čije je pripajanje Rusija proglasila u septembru 2022. godine.

“Službenici FSB-a su, prilikom kontrole automobila koji se kretao ka teritoriji Republike Krim, a kojim je upravljao službenik za sprovođenje zakona Hersonske oblasti, otkrili predmet sličan eksplozivnoj napravi, koji je bio pričvršćen ispod sjedišta vozača”, rekao je sagovornik agencije.

Taj izvor tvrdi da su stručnjaci ustanovili da je bomba bila napravljena od komponenti strane proizvodnje koje Ukrajini isporučuju zemlje NATO-a.

Istraga je u toku, navodi ruska agencija, a bomba je deaktivirana.

FSB je 29. ferbuara saopštila da su na Krimu pritvoreni muškarac i žena koji su navodno pripremali terorističke napade po nalogu Ukrajine.

Napad dronovima na Odesu

Najmanje dvije osobe poginule su u ruskom napadu dronovima na Odesu, saopštile su tamošnje vlasti.

Ukrajinska vojska navela je da su ruske strane napale Odesu sa osam dronova, te da je sedam bespilotnih letjelica uništeno, ali je jedna pogodila stambenu oblast.

Još ljudi nalazi se pod ruševinama, dok je najmanje sedam osobo povrijeđeno, navode ukrajinski zvaničnici.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *