Press ESC to close

Gimnazijalac ubijen hicem u prsa, tužilaštvo zatražilo pritvor za osumnjičenog

SARAJEVO – Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je Kantonalnom sudu u Sarajevu da odredi jednomjesečni pritvor osumnjičenom Ademu Šumanu zbog krivičnog djela ubistvo pri bezobzirnom i nasilničkom ponašanju.

Riječ je o ubistvu 19-godišnjeg Farisa Pendeka, učenika Pete gimnazije u Sarajevu, dok su dvojica njegovih prijatelja pretučena. „Avaz” saznaje da je Faris Pendek ubijen jednim metkom, a pogođen je u prsa. Bio je na zadnjem sjedištu u „sitroenu“, iza suvozača, kada je Šuman pucao iz pištolja. Metak ga je pogodio ispod ruke i bio je koban.

Pritvor Šumanu predložen je zbog opasnosti od bjekstva, odnosno da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke, prikriti dokaze, kao i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti.

Određivanje jednomjesečnog pritvora predloženo je i za Mersima Saljevića i Elmedina Gradišića, Šumanove pomagače. Njih sumnjiče za krivično djelo pomoć izvršiocu nakon počinjenog krivičnog djela.

„Avaz“ saznaje da su Saljević i Gradišić krili Šumana na području Zenice. Tek kada je raspisana potraga, Šuman je odlučio da se preda policiji.

Pendek je sahranjen na groblju Vlakovo, a sahrani je prisustvovao veliki broj njegovih prijatelja, članova porodice, ali i mještana Sarajeva. Tu se bili i njegovi drugovi iz Pete gimnazije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *