Press ESC to close

Dodik: Proces pred Sudom neobjašnjiva situacija

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da apsurdna situacija u BiH traje predugo, istakavši da je Srpska ostala na braniku slova Dejtonskog mirovnog sporazuma i da i time pokazuje svoj karakter.

Naglasio je da je u BiH bio niz epizoda, da je apsurdna situacija i u vezi sa Dejtonskim mirovnim sporazumom, te da je protiv Republike Srpske upereno i djelovanje Kristijana Šmita.

-Sada nas jure sa Sudom BiH – rekao je Dodik.

On je ukazao da je apsurdno da neko ko nije visoki predstavnik, ko nije potvrđen u Savjetu bezbjednosti UN, nameće zakone.

-Čak je i opozicija u Republici Srpskoj odbila da sarađuje sa njim, sem stranke Narodni front Jelene Trivić – istakao je Dodik.

Napominje da su ranije visoki predstavnici zabranjivali politički rad, da je u BiH potpuno bespravno više od 280 zakona u BiH nametnuto sa visokim predstavnikom, te da se sada to nastavlja sudskim procesom u Sudu BiH.

Dodik je za Televiziju “Hepi” rekao da se za Šmita vezuju velike afere u Njemačkoj i da se Šmit, da je pošten, nikada ne bi prihvatio ovoga što čini u BiH.

– Nisu ga (Šmita) htjeli Nijemci, (njemački kancelar) Angela Merkel nije znala šta će s njim, i odjednom (Valentin) Incko podnosi ostavku i dolazi Šmit – naveo je Dodik.

On je podsjetio da je Republika Srpska nakon Dejtona bila u nezahvalnoj poziciji i da je sasvim druga situacija kako sada živi.

-Stvar Republike Srpske je u njenom karakteru- naglasio je Dodik.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *