Press ESC to close

Dan poslije masovne pucnjave u Pragu – mjere predostrožnosti policije u školama

Češka policija preduzela je mjere predostrožnosti za škole u toj državi poslije masovne pucnjave na Karlovom univerzitetu u Pragu u kojoj je ubijeno 15 osoba. Vlada Češke proglasila je subotu, 23. decembar, Danom nacionalne žalosti.

U pucnjavi na Fakultetu umjetnosti Karlovog univerziteta u Pragu, poginulo je 15 ljudi, uključujući i napadača, a 24 je ranjeno, saopštila je policija.

“Od danas smo usvojili nacionalne preventivne mjere u odnosu na osetljive mete i škole. Nemamo informacije o nekoj konkretnoj prijetnji i to je zaista prevencija – signal da smo tu i da smo spremni“, saopštila je policija.

Napadač, 24-godišnji David Kozak, student tog fakulteta, nasumično je pucao po svojim kolegama. To je jedno od najgorih masovnih ubistava u istoriji Češke Republike. Motiv zločina još nije poznat.

Češka policija je saopštila da nije riječ o terorističkom aktu. Sumnja se da je Kozak ubio i svog oca u jutarnjim časovima, u predgrađu Praga.

Mediji prenose da se napadač ubio kada je stigla policija.

U Češkoj sutra Dan žalosti

Češki premijer Petr Fijala saopštio je da je vlada te zemlje subotu, 23. decembar, proglasila danom nacionalne žalosti zbog pucnjave na Karlovom univerzitetu u kojoj je stradalo najmanje 15 osoba, prenosi RTS.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *