Press ESC to close

Zakazano ročište optuženima za ubistvo Krunića

Vrhovni sud Republike Srpske odredio je datum drugostepenog ročišta optuženima za teško ubistvo vlasnika kompanije „Sektor Sekjuriti“ Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića.

Ročište je zakazano za  27. decembar  za 11 časova i na njemu će razmatrati žalbe odbrane i tužilaštva.

Prvostepenom presudom u ovom slučaju na 60 godina zatvora osuđeni su Benedi Đukanović zvani Bendžo i Rodoljub Gajić. Osim za teško ubistvo oni su osuđeni i za pokušaj ubistva Krunićevog vozača Gorana Ilića koji je ranjen u napadu.

Đukanović je osuđen na 40 godina robije zbog pripreme, organizovanja i izvršenja  ubistva i nedozvoljenog držanja oružja, a Gajić koji je bio radnik agencije „Sektor Sekjuriti“ i čuvao suprugu i djecu ubijenog Krunića osuđen je na 20  zatvora za pomaganje u  zločinu.

Trećeoptuženi u ovom slučaju Emilio Baldo oslobođen je optužbi zbog nedostatka dokaza.

U zločinu je učestvovao i Željko Kovačević koji je ubijen u razmjeni vatre tokom izvršenja ubistva. Krunić i član njegovog obezbjeđenja Pavlović ubijeni su 22. aprila 2019. godine u blizini Krunićeve kuće u Glamočanima, kod Laktaša. Prema presudi Đukanović  i Kovačević su kobnog dana ispalili  iz automatskih pušaka najmanje 36 hitaca na džip banjalučkog biznismena Krunića te tako usmrtili njega i Pavlovića.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *