Press ESC to close

Vojska SAD: Oborena raketa i tri drona koje su ispalili Huti

VAŠINGTON  – Centralna komanda SAD (CENTCOM) saopštila je da je američki ratni brod oborio tri bespilotne letjelice i jednu protivbrodsku balističku raketu, ispaljene sa teritorije Jemena koju kontrolišu militantni Huti, uz podršku Teherana.

Raketa je ispaljena ka Adenskom zalivu oko 20:30 po lokalnom vremenu, a 40 minuta kasnije, američki brod “Karni” oborio je tri bespilotne letjelice (UAV) iranske proizvodnje u blizini, prenosi “Hil”.

CENTCOM je saopštenju dodao da nije bilo povrijeđenih, niti štete.

Naknadno je oboreno još 10 dronova i američka vojska izvršila je napad na kopnenu kontrolnu stanicu koja pripada Hutima.

Američki udari su bili usmjereni na tu kopnenu stanicu i dronove zbog prijetnje koju su “predstavljali trgovačkim brodovima i brodovima američke mornarice u regionu“, navodi Centralna komanda (CENTCOM) u saopštenju, a javlja Rojters.

Američki zvaničnici saopštili su ranije ove nedjelje da su američke trupe bile na udaru grupa koje podržava Iran više od 160 puta od kraja oktobra.

Napadi su se dogodili nakon što su tri pripadnika američke vojske ubijena, a oko 40 povrijeđeno u napadu dronom na trupe SAD u Jordanu u nedjelju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *