Press ESC to close

Vojnici Oružanih snaga spasili vozača u teškoj nesreći kod tunela Salakovac

Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, vodnik Asmir Tufekčija i kaplar Eldin Boloban pružili su pomoć povrijeđenim osobama nakon saobraćajne nesreće u kojoj je jedna osoba stradala.

Nesreća se dogodila na dionici puta između Mostara i Jablanice, tačnije u kod tunela Selakovac, kada su se sudarili kamion i dva automobila, o čemu je Klix.ba već pisao.

Od siline udarca, kamion se zapalio, a nažalost u nesreći je jedna osoba izgubila život.

Ono što je vrijedno svake pohvale jeste gesta dvojice vojnika koji su priskočili u pomoć u ovoj teškoj nesreći.

Naime, pripadnici 4. pbr artiljerijskog bataljona Livač u Mostaru odmah su pritekli u pomoć povrijeđenom vozaču te su pozvali policiju i vatrogasce.

Kako je kazao Boloban, bez razmišljanja su krenuli prema unesrećenima kako bi im pružili pomoć.

“Prišli smo kada smo vidjeli da se u jednom od automobila nalazi osoba koja daje znakove života, a nažalost druga osoba nije davala znakove života. Odlučili smo da pomognemo unesrećenom vozaču i pružili smo mu prvu pomoć. Izvukli smo ga iz vozila, dali mu vodu, umili i svezali mu rame. Poslije su ga odvezli u mostarsku bolnicu, kako su nam kazali nije životno ugrožen”, kazao je Boloban.

Ovo je još jedna potvrda da pripadnici OS BiH s razlogom nose uniformu naše vojske i da su spremni u svakom trenutku pomoći unesrećenim građanima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *