Press ESC to close

Većina Amerikanaca smatra da je Bajden suviše star za još jedan mandat

Velika većina Amerikanaca smatra da je predsjednik SAD Džozef Bajden suviše star za još jedan predsjednički mandat, navodi se u istraživanju koje je televizija Ej-Bi-Si njuz sprovela u saradnji sa agencijom Ipsos.

Prema rezultatima ankete, oko 86 odsto Amerikanaca smatra da je Bajden (81) prestar da bi služio još jedan predsjednički mandar, a ta brojka uključuje 59 odsto ispitanika koji misle da su i on i bivši predsjednik Donald Tramp (77) prestari, dok je 27 odsto onih koji smatraju da je samo Bajden suviše star, ali ne i Tamp.

Blizu 62 odsto Amerikanaca je, odgovarajući na odvojeno pitanje, reklo da je Tramp prestar da bi bio predsjednik.

Postoji velika razlika unutar dvije najveće partije u SAD kada je riječ o tome kako njeihove pristalice gledaju na njih dvojicu, pa tako 73 odsto pristalica Bajdenove Demokratske stranke smatra da je Bajden prestar za još jedan mandat, dok samo 35 odsto pristalica Republikanske partije misli da je Tramp suviše star.

Oko 91 odsto ispitanika koji kažu da nisu pristalice nijedne od partija kažu da je Bajden prestar, a njih 71 odsto to misli za Trampa

Ej-Bi-Si njuz navodi da je ispitivanje sprovedeno 9. i 10. februara na engleskom i španskom jeziku i da je riječ o nasumičnom uzorku od 528 ispitanika.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *