Press ESC to close

Upucan napadač iz Brisela (VIDEO)

Dvije su osobe ubijene, a jedna je ranjena u pucnjavi u Briselu, potvrdio je novinarima jutros potparol belgijskog federalnog tužioca. Oko 08.20 sati stigla je informacija da je u policijskoj akciji ubijen počinilac.

Belgijski “DeMorgen” piše kako im je potvrđeno da je u jutrošnjoj akciji policije upucan muškarac koji je osumnjičen da je juče ubio dva švedska navijača.

Muškarac je upucan u kafiću u Šaerbeku, ali prema posljednjim informacijama reanimiran je i prevozi se u lokalnu bolnicu.

List “Nieuwsblad.be” javlja kako, uprkos prijašnjim izvještajima da ima više povrijeđenih u razmjeni vatre teroriste i policije, nema povrijeđenih te da je stradao jedino terorista. Potvrđeno je od strane lokalne vlasti. “Jedino osumnjičeni je pogođen”, dodaju.

Pored upucanog muškarca nađeno je oružje kojom je juče izvršen napad.

Dvojica juče ubijenih su švedski navijači.

Bili su u dresovima švedske fudbalske reprezentacije koja je sinoć igrala protiv Belgije u kvalifikacionoj utakmici za EURO 2024., ali utakmica je zbog napada prekinuta na poluvremenu.

I treća ranjena osoba je švedski državljanin, a ne taksista kako se pisalo ranije. On je u teškom stanju u bolnici.

“Idite kućama i ne izlazite dok god se prijetnja ne ukloni”, poručio je potparol Erik van Duise.

Rekao je da nema dokaza da je počinilac na bilo koji način povezan sa situacijom u Izraelu i na Bliskom istoku, prenosi “Index”.

https://twitter.com/BanrakasBaba/status/1714186100808503580

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *