Press ESC to close

Ukrajina namjerava praviti granate s američkim firmama; Putin: Rusija dokazala da može da savlada sve izazove

Ministarstvo energetike Ukrajine saopštilo je da je u ruskom granatiranju teško oštećena jedna termoelektrana u zoni fronta. U ruskom napadu dronovima pogođena je lučka infrastruktura na Dunavu.

Republikanci su u američkom Senatu blokirali dodatni zakon o finansijskoj pomoći Kijevu. Ukrajina će praviti artiljerijske granate s američkim firmama, saopštio je ministar za strateške industrije Oleksandr Kamišin. Vladimir Putin ocenio je da je zapadni finansijski sistem zastareo i da Rusija može da savlada sve izazove.

Jedan vozač je stradao, a zgrada za skladištenje i kamioni su oštećeni u ruskom napadu dronovima na luku na Dunavu, saopštio je guverner Odeske oblasti, prenosi RTS.

U ruskom granatiranju teško je oštećena jedna termoelektrana u regionu fronta u Ukrajini, saopštilo je ukrajinsko ministarstvo energetike, navodeći da su zbog toga dva agregata prestala da rade.

Distributer električne energije Ukrenergo je prinuđen da zatraži hitnu pomoć iz Evrope, objavio je premijer Denis Šmigal na Telegramu.

Republikanci u američkom Senatu blokirali su dodatni zakon o finansiranju pomoći Ukrajini.

Na najnovijoj listi Kijeva u kojoj potražuje američko oružje je PVO sistem THAAD i avioni F-18.

Ministar za strateške industrije Oleksandr Kamišin saopštio je da će Ukrajina praviti artirljerijske granate 155 milimetara.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je opisao zapadni finansijski sistem kao zastario i da će “monopolu velikih zapadnih banaka“ doći kraj narednih godina zbog tehnološke revolucije. Istakao je da je Rusija dokazala da može da savlada sve izazove.

Ruskom nacionalisti Igoru Girkinu, koji je rekao da želi da se kandiduje protiv Vladimira Putina na predsjedničkim izborima u martu, produžen je istražni pritvor na šest meseci, saopštio je moskovski sud. On je optužen za “javne pozive da se izvrši ekstremistička aktivnost“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *