Press ESC to close

Uhapšen zbog bacanja bombi

Gradiščanin M.P. uhapšen je zbog posjedovanjanaoružanja i sumnje da je bacio i aktvirao dvije bombe na području tog grada.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Gradiška njega terete za  da je počinio krivična djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

– Operativnim radom na terenu, policijski službenici Policijske uprave Gradiška, došli su do saznanja da nepoznato lice kod sebe posjeduje više ručnih bombi, te da se trenutno nalazi na području grada Gradiška.

Daljim radom policijskih službenika, identifikovano je lice M.P. iz Gradiške, koje je kod sebe imalo tri ručne bombe i nekoliko komada municije, te je utvrđeno da je 06.01.2024. godine  na području  grada Gradiška, aktivirao dvije ručne bombe – navedeno je u saopštenj.

Dodali su da je na osnovu usmene naredbe za pretres dežurnog sudije Osnovnog suda u Gradišci, izvršen pretres kuće, pratećih objekata i putničkog automobila koje pomenuto lice M. p. koristi, te su tom prilikom pronađene i oduzete tri ručne bombe i više komada vojne municije.

Naveli su da je  obaviješten je dežurni okružni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji se izjasnio da se nakon kompletiranja predmeta dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima protiv lica M.P.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *