Press ESC to close

Tragedija u Gazi: Djeca najveće žrtve izraelskih zračnih udara, Politika podrške Palestini sve važnija

Palestina je ponovno postala poprište tragedije uslijed izraelskih zračnih napada. Svakih petnaest minuta jedno dijete gubi život u tim nemilosrdnim napadima.

U Attufah naselju, sjeverno od Gaze, groblje Al Batsh je sravnjeno sa zemljom od strane izraelskih okupacionih snaga. Ovaj čin, koji je dodatno produbio tugu i očaj, simbolizira težinu trenutne situacije u kojoj Palestinci žive.

https://twitter.com/disident_info/status/1743716353066897793

U bolnicama Gaze prizori djece koja primaju medicinske tretmane na podu postali su sve učestaliji nakon što su preživjela izraelska bombardovanje. Ova djeca nose teret traumatičnih iskustava i neizvjesne budućnosti.

U središtu Gaze, u Khan Younisu, nekoliko Palestinaca je izgubilo život, dok su drugi zadobili povrede nakon što je njihov dom postao meta izraelskog bombardovanja. Ovaj tragičan incident dogodio se 4. januara 2024. godine.

Međunarodna zajednica sve više izražava zabrinutost zbog eskalacije nasilja u ovoj regiji, pozivajući na hitno zaustavljanje sukoba i pronalaženje diplomatskog rješenja. Politika podrške Palestini postaje sve važnija u svjetlu ovih događanja, dok svijet svjedoči teškim trenucima koje stanovnici Gaze proživljavaju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *