Press ESC to close

„SUDIJA JE PRAVILNO POSTUPIO“ Odgođen glavni pretres Dodiku i Lukiću (VIDEO)

Glavni pretres u predmetu koji se pred Sudom BiH vodi protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića odgođen je nakon što je Dodikova odbrana zatražila izuzeće tužilaca.

Dodik je rekao da je Tužilaštvo BiH neozbiljno i neodgovorno i da tužioci ne poznaju formalnu proceduru.

– U Tužilaštvu sjede diletanti poput sudije Nedima Ćosića, i ti njegovi saradnici koji nisu znali ni formalnu proceduru. Oni su mislili nešto da smuvaju na brzinu, da dođu ovdje do nekih poena, koje neće nikada dobiti. Sudija je pravilno postupio, jer poštuje proceduru, kao i mi, za razliku od Tužilaštva koje ne poštuje – rekao je Dodik.

On je ponovio da su Sud i Tužilaštvo BiH neustavni, kao i odluka koju je nametnuo Kristijan Šmit.

– Sudija mi djeluje profesionalno, a moj odnos prema ovom sudu nije vezan za njega lično, već za instituciju – rekao je Dodik.

– Ovaj proces je namješten, samim tim što je i predsjednik suda optužen za namještanje sudskih procesa. Kako može da bude pravedan? – upitao je Dodik.

– Ja sam ovdje po neustavnoj odluci, ne po zakonu – poručio je Dodik.

On je upitao i „kakvi su to pravnici koji ne mogu da pročitaju Krivični zakon BiH, gdje piše da isključivo Parlamentarna skupština BiH donosi zakone, a nije predviđeno ni da predlagač može biti visoki predstavnik“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *