Press ESC to close

NEŠIĆ UPOZORIO: Glavni problem naoružani migranti i nelegalne migracije

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić rekao je da su glavni problem Granične policije BiH nelegalne migracije i migranti kojih je sve više naoružano.

Nešić je rekao da mu je direktor Granične policije BiH Mirko Kuprešaković na današnjem sastanku prenio da je ova policijska agencija spremna da se suoči sa migrantskom krizom, te profesionalno odgovori na sve izazove.

Ministar bezbjednosti je naveo da je upoznat da je prije nekoliko dana Granična policija BiH sprovela akciju na graničnom prelazu Svilaj, te da je sve više migranata sa oružjem, što će, kako je ocijenio, biti glavni problem u budućnosti.

Nešić je rekao novinarima da je na sastanku izraženo zajedničko opredjeljenje da bude poboljšan položaj pripadnika Granične policije, kako materijalno tako i u smislu obuke.

– Ministarstvo bezbjednosti je spremno da pruži svu potrebnu pomoć i podršku Graničnoj policiji, jer su oni prvi na granici koji dočekuju i zvane i nezvane goste – istakao je Nešić.

On je rekao da je tokom sastanka upoznat da nedostaje policijskih službenika i da je Granična policija raspisala konkurs za prijem 150 pripadnika, a namjera je da narednih godina prime njih 600 i više kako bi povećali bezbjednost na granici i omogućili njenu lakšu prohodnost.

– Dogovorili smo da intenziviramo međunarodnu saradnju, prije svega, regionalnu, jer sve ono što pogađa BiH pogađa i zemlje u okruženju. Moramo da sarađujemo sa susjednim zemljama –  dodao je Nešić.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara je rekao da mu se Kuprešaković zahvalio za prijedlog da bude imenovan za šefa Tima za pregovore sa Fronteksom i poručio da će to raditi profesionalno vodeći računa o interesima BiH.

Izvor: Srna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *