Press ESC to close

Šta je sve ukradeno iz depoa Višeg suda: Nema telefona Zvicera, pištolja za Belivuka…

Mobilni telefon Tamare Zvicer, supruge vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, posjedovni list na njeno ime, jedan od pištolja oduzetih od pripadnika kriminalna grupa koja je odgovorna i za pokušaj ubistva novinarke Olivere Lakić – ukradeni su iz depoa Višeg suda, pišu Vijesti.

Prema istim informacija, ekipa kradljivaca odnijela je i pištolj – dokaz iz predmeta protiv optuženih za planiranje ubistva beograđana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića…

To je samo dio ukradenih dokaza iz sudske arhive – popisom je utvrđeno da nedostaje ukupno 19 pištolja i pušaka, izvjesna količina droge i još desetak mobilnih telefona.

Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva Duško Milanović, potvrdio je juče da im je dostavlje konačan izvještaj o popisu predmeta koji nedostaju…

Sudija Vesna Kovačević, prethodno je preksinoć u emisiji Načisto, saopštila da je nakon pola godine okončan popis sudske arhive, objašnjavajući da je trajao dugo zbog obimnosti posla i činjenice da se moglo raditi samo u drugoj smjeni.

Depo Višeg suda obijen je u septembru prošle godine – provala je primijećena 11. septembra, kada su nadležni najprije utvrdili da je neko “samo” ispreturao dokaze.

Međutim, dok je još trajao uviđaj u obijenom depou i letimični popis dokaza u najvažnijim predmetima, otkriveno je da su lopovi u depo ušli podzemnim prolazom iz Njegoševe ulice broj 12…

Prvi krupni trag u tom slučaju, kombi koji su koristili osumnjičeni, policajci su pronašli 13. septembra.

Dan kasnije pronašli su i stan u podgoričkom naselju Zabjelo, gdje im je navodno bila baza.

Televizija Vijesti objavila je da je u Osnovnom sudu juče trebalo da počne suđenje Marjanu Vuljaju, jednom od osumnjičenih u slučaju kopanja tunela, jer je u toku istrage utvrđeno da je Katarini Baćović omogućio da koristi opojnu drogu.

Međutim, u sudnici se nisu pojavili ni Vuljaj, ni Baćović…

“Sud će izdati naredbu Upravi policije za prinudno dovođenje okrivljenog Marjana Vuljaja, koji je uredno pozvan ali se nije odazvao na poziv suda”, rekla je sutkinja Dragana Lubarda.

Tužilaštvo za kopanje tunela i obijanje depoa Višeg suda sumnjiči i četvoricu državljana Srbije.

Da su učestvovali u tom kriminalnom poduhvatu, ODT tereti i Predraga Mirotića, Ivicu Piperovića i Nikolu Milačića…

U švedskom ekstradicionom pritvoru nalazi se osumnjičeni Vladimir Erić.

Vijestima su juče iz Ministarstvo pravde rekli da je odobreno njegovo izručenje, a da tek treba da ustanove tranzitne rute kojima će stići taj tridesettrogodišnji Lozničanin.

Za tu proceduru, tvrdi izvor lista, potrebno je oko 20-ak dana kada se očekuje da bi srpski državljanin trebalo da bude dostupan crnogorskim pravosudnim organima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *