Press ESC to close

Šok u Italiji: Roberto Baggio pretučen i opljačkan dok je gledao Euro, završio u bolnici

Najbolji italijanski nogometaš svih vremena Roberto Baggio (57) sinoć je pretrpio pljačku dok je sa porodicom gledao utakmicu Eura između Španije i Italije (1:0), te je tom prilikom i povrijeđen.

Ono što je trebalo da bude uživanje u nogometu i podrška reprezentaciji Italije, pretvorilo se u noćnu moru koja je trajala oko 40 minuta za legendarnog Baggija.

Oko 22 sata, grupa od pet naoružanih kriminalaca je upala u njegovu vilu u Altavilla Vicentina, u provinciji Vicenza.

Kako prenosi Corriere del Veneto, Baggio je prvo pokušao da se uhvati u koštac s jednim od njih nakon čega je izbila tučnjava, a razbojnik ga je kundakom pištolja udario u čelo.

Nakon toga su on i njegova porodica bili zaključani u jednoj prostoriji. U međuvremenu su lopovi, iskoristivši potpunu slobodu, ukrali satove, dragulje i novac. Za sada nije poznato koliki je plijen koji su kriminalci odnijeli.

Čuveni “Zlatni repić” nakon što je bio siguran da su pljačkaši otišli, razvalio je vrata sobe u kojoj je bio zaključan s porodicom i pozvao policiju.

Identitet lopova za sada nije poznat, a trenutno im se pokušava ući u trag putem snimaka sa video nadzora koji su u međuvremenu već pribavljeni.

Baggio je zadobio duboku ranu zbog udarca u čelo, prebačen je u Urgentni centar u Arzinjanu gdje mu je ukazana medicinska pomoć.

Na svu sreću, članovi njegove porodice prošli su bez povreda, dok je ovaj slučaj uzdrmao Apenine i tamošnju javnost.

Baggio je za italijansku reprezentaciju odigrao 56 utakmica i postigao 27 pogodaka. U klupskoj karijeri nije napuštao Apeninski poluotok, igrao je za Vicenzu, Fiorentinu, Juventus, Milan, Bolognu, Inter i Bresciju, a 1993. osvojio je Zlatnu loptu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *