Press ESC to close

Policija imala obavještajne podatke o mogućem okršaju krim-grupa na Cetinju, bomba aktivirana daljinskim

U četvrtak u jutarnjim satima na Cetinju se dogodila eksplozija uslijed koje su smrtno stradale dvije osobe, a prema sada i zvaničnim informacijama riječ je o pripadnicima kriminalnih crnogorskih organizacija.

Kako je već poznato, ubijeni su Petar Kaluđerović i Dragan Roganović, osobe koje su bile bliske škaljarskom klanu. Pomoćnik direktora crnogorske policije Lazar Šćepanović je iznio informacije koji su do sada pribavljenje u okviru istražnih radnji.

Kazao je da su napadači, za kojima se i dalje traga, pratili navike stradalih te da su znali da koriste blindirane automobile.

“Oni su na jednom stablu na visini od sedam metara fiksirali improvizovanu eksplozivnu napravu… koja je sa određene udaljenosti aktivirana daljinskim upravljačem u pravcu četiri osobe koja su ulazila u Sportski centar”, kazao je Šćepanović.

Eksplozija je odjeknula nešto iza devet sati ujutru jučer, ispred ulaza u Sportski centar koji se nalazi u blizini osnovne škole na Cetinju i glavne autobuske stanice. Od jačine eksplozije popucala su stakla na zgradi, a otkinuto je i stablo drveta.

Kaluđerović je stradao na licu mjesta, Roganović je podlegao povredama, dok su dvije osobe – Tanasije Jovanović i Mihajlo Borozan – zadobili povrede. Također, povrijeđena je i jedna slučajna prolaznica.

Iznoseći detalje o jučerašnjem incidentu, Šćepanović je dodao da se sumnja da je riječ o odmazdi suprotstavljene kriminalne grupe. Pojasnio je i da je na Cetinju u posljednjih godinu dana “na osnovu obavještajnih podataka zaključeno da dolazi do usložnjavanja situacije”.

Direktor crnogorske policije Aleksandar Radović je, također, rekao da su obavještajni podaci pokazivali da bi do okršaja kriminalnih grupa moglo doći.

“Imali smo obavještajne podatke da može doći do ovoga. Nažalost, ostvarilo se”, rekao je Radović poručivši da borba protiv kriminala nije i neće biti laka, ali da će država pobijediti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *