Press ESC to close

SDS Banjaluka: Opozicija da pronađe put do jedinstva

Predsjednik Gradskog odbora SDS-a Banjaluka Željko Raljić pozvao je danas ostatak opozicionih partija u najvećem gradu Srpske da pokuša učiniti sve kako bi se donio jedinstven stav između njih.

On je istakao da je Banjaluka opoziciono orjentisana i da se to vidjelo više puta na prethodnim opštim i lokalnim izborima.

– Od održavanja lokalnih izbora 2020. pa sve do sada Banjaluka je zarobljena u svojevrsnoj izbornoj kampanji koja ima destruktivne elemente, zbog koje građani trpe veliku štetu – rekao je Raljić.

Stvari su, kaže on, otišle toliko daleko pa su se politički poeni pokušavali prikupljati opstrukcijama koje su išle  na štetu socijalno ugrožene kategorije stanovništva, kao i isplate dječijih dodataka.

– Banjaluka iz kampanje gotovo da i nije ni izlazila i ona se nastavila. To na neki način umara i naše sugrađane. A oni ponajviše žele rezultate. Skupštinska većina predvođena SNSD-om pokušava na svaki mogući način da blokira rad Gradske uprave čemu smo bili svjedoci u nebrojeno mnogo puta – kaže Raljić.

On je uvjeren da će stanovnici Banjaluke na narednim izborima reći svoje mišljenje o ovakvom sastavu gradske skupštine i njihovim potezima i da neće glasati za one koji su svjesno radili na njihovu štetu. Poručuje da opozicija u Banjaluci treba biti jedinstvena i da treba naći rješenje koje bi zadovoljilo sve opozicione partnere. 

 – Mi u SDS imamo dugu istoriju saradnje sa PDP i to naš najstariji partner. Svjedoci smo pojave novih opozicionih struktura i oni moraju biti svjesni da Banjaluka mora ostati opoziciono orjentisana. Ne smijemo napraviti dvojbu kod naših građana na koju stranu da okrenu politiku na opštim izborima, jer će lokalni izbori biti pokazatelj onoga što bi se moglo desiti na opštim izborima – kazao je Raljić.

Kaže da SDS na predstojećim izborima Banjaluku neće posmatrati izolovano, već isključivo u okviru izbornog procesa u svim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj, baš kao što bi lokalne izbore u cjelini  trebalo  gledati kao temelj za predstojeće opšte izbore koji će se održati za dvije godine.

– To je jedan temelj na kojem će SDS graditi svoju politiku, ne samo u Banjaluci, nego širom Republike Srpske. Uspostavljanjem dobrih temelja na lokalnim izborima ćemo uspjeti napraviti rezultat a to je promjena vlasti u Republici Srpskoj – poručio je Raljić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *