Press ESC to close

Tramp: 100 odsto šansi za teroristički napad u SAD

Bivši američki predsjednik Donald Tramp smatra da postoji 100 odsto šansi da će se u Sjedinjenim Državama dogoditi teroristički napad zbog velikog broja ilegalnih imigranata.

“Naša zemlja ide u pakao zbog nesposobnih ili loših ljudi. Teroristi pristižu nekontrolisano iz cijelog svijeta… I postoji 100 odsto šansa da će doći do velikog terorističkog napada u SAD”, rekao je Tramp na predizbornom skupu u Nevadi.

Tramp je veliki dio govora posvetio situaciji na južnoj američkoj granici sa Meksikom, ponovo obećavši da će “pokrenuti najveću operaciju deportacije u Americi”, prenosi Rojters.

Prema istraživanjima javnog mnjenja, problem imigracija i situacija na južnoj granici, koju je od kada je sadašnji američki predsjednik Džozef Bajden preuzeo dužnost 2021. godine prešao rekordan broj migranata, predstavljaju jedno od glavnih pitanja na ovogodišnjim predsjedničkim izborima u SAD.

Tramp je ranije iznio svoje protivljenje nacrtu sporazuma o granici o kojem se pregovara u američkom Kongresu, a koji je Bajden opisao kao “najčvršći i najpravedniji” niz mogućih reformi, koji će, ako bude usvojen, omogućiti predsjedniku da u vanrednim okolnostima zatvori granicu.

“Loš dogovor o granici gori je od toga da nema nikakvog”, napisao je Tramp na društvenoj mreži.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *