Press ESC to close

Ruske snage spriječile ukrajinske diverzante da prodru u Belgorodsku oblast

MOSKVA – Ruske snage bezbjednosti osujetile su danas pokušaj ukrajinskih diverzanata da prodru u Belgorodsku oblast u blizini sela Spodarjušino, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

“Usled vazdušnih udara i artiljerijske vatre uništeno je do 195 pripadnika vojske, pet tenkova, četiri borbena oklopna vozila, tri samohodna raketna sistema za razminiranje UR-77 i tri inžinjerska vozila za deminiranje”, navelo je Ministarstvo, prenosi RIA.
    
Osim toga, Granična služba Federalne službe bezbjednosti (FSB), Nacionalna garda Rusije i Oružane snage Rusije nisu dozvolile diverzantima da prodru u Kursku oblast kod sela Tetkino.
    
Ruske snage bezbjednosti su od 10. marta zaustavile nekoliko pokušaja narušavanja državne granice u Belgorodskoj i Kurskoj oblasti.
    
Ukrajinski militanti su u u utorak nakon intenzivnog granatiranja civilnih ciljeva, uz podršku tenkova i oklopnih vozila pokušali su da prodru u granična područja i napadnu istovremeno na tri pravca u oblastima Odnorobovka, Nehotejevka i Spodarjušino. 
    
Ujutro istog dana, ruska vojska je odbila još četiri napada ukrajinskih diverzantsko razaračkih grup (DRG) koje su pokušavale da naprave proboj u rejon Tetkino.
    
Za samo jedan dan neprijatelj je izgubio 234 diverzanta, sedam tenkova, tri borbena vozila pešadije Bredli i dva oklopna transportera, saopštilo je rusko Ministarstvo.
    
Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u srijedu da se pokušaji Ukrajine da napadnu ruske pogranične regione mogu objasniti neuspjesima na liniji borbenog kontakta, budući da Kijev nije postigao nijedan vojni cilj 2023. godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *