Press ESC to close

Policija likvidirala istaknutog vođu bande

PORT O PRENS – Policija na Haitiju ubila je istaknutog vođu bande Ernsta Džulmea, poznatog kao Ti Greg, koji je pobjegao iz zatvora ranije ovog mjeseca.

Ernst Džulme je bio šef kriminalne grupe Delmasa 95, koja je dio saveza bandi koji predvodi Džimi Šerizije poznat kao Roštilj, prenosi Skaj Njuz.

Policija je Džulmea upucala u kvartu Petion-Vile u glavnom gradu Port-o-Prensu, dan nakon što je vođu druge bande, Makandala, ubila grupa odmetnutih kriminalaca, potvrdili su za Rojters izvori u lokalnoj policiji.

Na Haitiju je 3. marta uvedeno vanredno stanje nakon što je vođa bandi  Šerizije pozvao sve kriminalne grupe da se ujedine i svrgnu premijera zemlje Ariela Henrija.

Napadi bandi na ključne vladine ustanove počeli su 29. februara širom Port-o-Prensa, a naoružani kriminalci su palili policijske stanice, zatvorili glavni međunarodni aerodrom Tusen Luvertur i izvršili raciju u dva najve’a zatvora u zemlji oslobodivši 4.000 zatvorenika.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš pozdravio je juče  izbor članova prelaznog savjeta na Haitiju, koji bi trebalo da preuzme predsjednička ovlašćenja uoči najavljenih izbora.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *