Press ESC to close

Pokrenuta istraga zbog unošenja telefona Osmici u zatvor

Ovih dana vlada prava drama u zatvoru u Vojkovićima.

Uprava ovog zatvora, kako javlja Avaz, pokrenula je prije nekoliko dana disciplinski postupak protiv komandira smjene i zatvorskog policajca zbog sumnje da su počinili teži disciplinski prekršaj.

Uprava ovog zatvora pokrenula je prije nekoliko dana disciplinski postupak protiv 

Prošle sedmice jedan zatvorski policajac ušao je u pritvorsku ćeliju uhapšenog Osmana Mehmedagića Osmice, bivšeg direktora OBA-e koji je pritvoren prije 15 dana odlukom Suda BiH u aferi “Prisluškivanje”, zajedno sa Rankom Debevcem, predsjednikom Suda.

Ove sudske policajce, koji su i suspendovani, odmah je ispitala SIPA, a Uprava zatvora je pokrenula i disciplinski postupak, zbog sumnje da ugrožavaju istragu i krivični postupak u predmetu protiv Osmice i Debevca.

Prema informacijama „Avaza“, iz izvora bliskih istrazi, Osmici je policajac unio mobitel u ćeliju, što je utvrđeno kasnije detaljnom istragom.

Naime, nakon kriminalnog pokušaja da sakriju mobitel Debevca u SIPA, sada su uradili sve da na kriminalni način unesu telefon osumnjičenom u ćeliji.

Najčešće, ti se telefoni koriste za nastavak kriminalnih radnji ili upravljanjem nezakonitih procesa uticaja na svjedoke i istražne radnje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *