Press ESC to close

OTKAZ POSTAO PRAVOSNAŽAN: Sebija Izetbegović više ne radi na Medicinskom fakultetu

SEBIJA Izetbegović, direktorica KCUS-a, kojoj je prije dva mjeseca oduzeto zvanje magistra i doktora, a nakon toga i titula redovne profesorice, zvanično više nije zaposlena na Medicinskom fakutetu u Sarajevu. Naime, otkaz je postao pravosnažan i ona više nije profesorica u ovoj zdravstvenoj ustanovi, prenosi Avaz.

Kako saznaje, Upravni odbor UNSA, koji je nedavno održao sjednicu, nije uvažio žalbu advokata Izetbegovićeve na otkaz uručen 24. aprila ove godine, ali je nije ni odbio.

To znači da je ostalo na snazi rješenje koje su ranije potpisali rektor UNSA Rifat Škrijelj i Amina Valjevac, dekanesa Medicinskog fakulteta.

Sebija Izetbegović je s Medicinskim fakultetom UNSA sklopila ugovor o radu 15. decembra 2014. godine na nepuno radno vrijeme, za poslove nastavnika u zvanju redovni profesor na Katedri za ginekologiju i akušerstvo.

– Dr Sebiji Izetbegović prestaje radni odnos s Medicinskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu na osnovu zaključenog Ugovora o radu na neodređeno vrijeme s nepunim radnim vremenom od 15. decembra 2014. godine, zbog stavljanja van snage odluke Senata Univerziteta u Sarajevu od 29. januara 2022. godine o izboru imenovane u zvanje redovne profesorice za oblast Ginekologija i akušerstvo na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu – navodi se u rješenju od 24. aprila, prenosi Avaz.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *