Press ESC to close

Odlučeno šta će biti sa statusom Sebije Izetbegović na Medicinskom fakultetu

SARAJEVO – Sebija Izetbegović, direktorka KCUS-a kojoj je prije dva mjeseca oduzeto zvanje magistra i doktora, a nakon toga i titula redovne profesorke, zvanično više nije zaposlena na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, saznaje portal “Avaza”.

Dodaju da je otkaz postao pravosnažan i ona više nije nastavnica na ovoj zdravstvenoj ustanovi.

“Avaz” saznaje da Upravni odbor UNSA, koji je nedavno održao sjednicu, nije uvažio žalbu Sebijinih advokata na uručeni otkaz 24. aprila ove godine, ali je nije ni odbio. To znači da je ostalo na snazi rješenje koje su ranije potpisali rektor UNSA Rifat Škrijelj i Amina Valjevac, dekanesa Medicinskog fakulteta.

Sebija Izetbegović je s Medicinskim fakultetom UNSA sklopila ugovor o radu 15. decembra 2014. godine na nepuno radno vrijeme, za poslove nastavnika u zvanju redovni profesor na Katedri za ginekologiju i akušerstvo.

Odbijala rješenje o otkazu

– Dr. Sebiji Izetbegović prestaje radni odnos s Medicinskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu na osnovu zaključenog Ugovora o radu na neodređeno vrijeme s nepunim radnim vremenom od 15. 12. 2014. godine, zbog stavljanja van snage odluke Senata Univerziteta u Sarajevu od 29.1.2022. godine o izboru imenovane u zvanje redovne profesorice za oblast Ginekologija i akušerstvo na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu – navodi se u rješenju od 24. aprila.

Međutim, ona je mjesecima odbijala prihvatiti rješenje o otkazu, kako bi se proces što više odugovlačio, piše “Avaz”.

Međutim, UO UNSA žalbu nije prihvatio.

Izvor: Glas Srpske

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *