Press ESC to close

Odbrana Dodika i Lukića traži ponovno spajanje predmeta

Vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloš Lukić izjavio je danas da su odbrane predsjednika Srpske Milorada Dodika i njegova tražili ponovno spajanje predmeta koji se pred Sudom BiH vodi protiv njih dvojice.

Dodiku i Lukiću se sudi u Sudu BiH zbog nepoštovanja i nesprovođenja odluka Kristijana Šmita, koji u Republici Srpskoj nije priznat za visokog predstavnika.

Predmet protiv Dodika i Lukića razdvojen je na posljednjem ročistu zbog toga što je Lukić imao zdravstvene probleme, pa je njegova odbrana zatražila odlaganje.Sud BiH odbio je zahtjev odbrane predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika za izuzeće sedam sudija ovog suda.

-Vidjeli ste postupke protiv mene i Dodika na posljednjem procesu. Pravnici su usaglašeni, da za to nije bilo osnove. To je samo još jedan korak, koji nama svima pokazuje da je ovo politički proces – rekao je Lukić u Jutarnjem programu RTRS-a.

Lukić vjeruje da će pravda pobijediti.

-Ovakvim postupcima samo bude ljutnju. Sve ovo je dio jedne sveukupne sile, kojoj je stalo da predsjednika Srpske dovedu u sudnicu, da time pokažu svoju moć. Nisu svjesni da im se svaka takva situacija „obije o glavu“, te se stvara utisak o njihovoj nesposobnosti, kao i uvid u ogromne propuste ročišta, sa kojeg uvek izađu nezadovoljni – rekao je Lukić.

Lukić kaže da su odbrane Dodika i njega u koheziji i da su u tom smislu od početka spremni za ovaj proces.

Dodao je da mnogo o samom legitimitetu Suda BiH, govori činjenica da je predsjednik ovog suda u pritvoru zbog optužbe da je skrivao dokaze.

Dodaje da je njegovo zdravstveno stanje trenutno dobro.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *