Press ESC to close

Načelnik Broda prijavljen da je opštinu oštetio za 287.000 KM

BROD – Načelnik opštine Brod Zoran Vidić prijavljen je dobojskom tužilaštvu zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja, kojim je ova opština oštećena za 287.655 KM, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Prijavom koju je podnijela Uprava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske obuhvaćen je i Goran Vasiljević iz Modriče, ovlašćeni procjenitelj arhitektonske struke, kome je na teret stavljeno krivično djelo zloupotreba procjene.

-Za prvoosumnjičenog postoji osnov sumnje da je kao odgovorno lice opštine Brod zaključio ugovor o prodaji opštinskog zemljišta sa privrednim društvom iz Gradiške iako je znao da zemljište ima veću tržišnu vrijednost. Za drugoprijavljenog postoji osnov sumnje da je kao ovlašćeni procjenitelj zloupotrijebio ovlaštenje vještaka za procjenu, te je zadatu procjenu izvršio paušalno i uopšteno po značajnoj manjoj vrijednosti u odnosu na ranije utvrđivane procjene tržišne vrijednosti – saopštio je MUP Srpske.

Dodaju da je na taj način Opština Brod oštećena za iznos od 287.655 maraka, dok je privredno društvo iz Gradiške ostvarilo protivpravnu imovinsku korist u istom iznosu.

Zoran Vidić kaza je za ATV da je upoznat sa istragom koja je protiv njega pokrenuta.

-Očigledno je da se tu radi o montiranom progonu s ciljem narušavanja mog političkog rejtinga –  istakao je Vidić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *