Press ESC to close

Muškarac aktivirao bombu u centru za psihološku pomoć

MOSKVA- Jedna osoba je poginula, a dvije su povrijeđene nakon što je muškarac u gradu Elista na jugu Rusije aktivirao eksplozivnu napravu u centru za psihološku pomoć.

-U centar za psihološku pomoć je kao klijent došao muškarac, koji je očigledno bio registrovani pacijent lokalne ambulante za mentalne i neurološke poremećaje. Tokom sukoba sa službenikom centra, muškarac je aktivirao neidentifikovanu eksplozivnu napravu i poginuo od eksplozije. Zaposleni i njegov rođak hitno su prevezeni u bolnicu u teškom stanju. Pokrenut je krivični postupak – navodi se u saopštenju policije, prenosi TASS.

 Kancelarija Istražnog komiteta u južnoj ruskoj republici Kalmikiji pokrenula je krivični postupak zbog eksplozije u administrativnom centru Elista. Kasnije je Ministarstvo zdravlja Kalmikije saopštilo da je stanje žrtava stabilno, a njihove rane nisu opasne po život, iako su i dalje na intenzivnoj njezi.

Centar za psihološku pomoć nalazi se u stambenoj zgradi, čiji su stanari evakuisani u privremeno sklonište. Sve okolnosti incidenta se istražuju, a na licu mjesta su pripadnici policije i hitne pomoći.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *