Press ESC to close

MO Rusije: Presretnute četiri ukrajinske rakete iznad Krima

Specijalna Vojna Operacija ušla je u 681. dan.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je protivvazdušna odbrana uništila četiri ukrajinske rakete iznad poluostrva Krim.

Rakete su uništene oko 0:30 po moskovskom vremenu, prenosi Interfaks. 

Od kada je počela napad na Ukrajinu 24. februara 2022. godine, Rusija gotovo svakodnevno saopštava o pokušajima napada ukrajinskih dronova na pogranične oblasti, Krim i Moskvu.

Ukrajina tvrdi da je pogodila rusko komandno mjesto na aerodromu Saki na Krimu

Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine pogodilo je rusko komandno mjesto na aerodromu Saki na Krimu, izjavio je komandant ukrajinskog vazduhoplovstva Mikola Oleščuk.

On je na Telegramu zahvalio ukrajinskim pilotima na “odličnom radu” i objavio fotografiju na kojoj se, navodno, vidi pogodak na aerodromu Saki. 

Oleščuk je, istovremeno, ironično prokomentarisao tradicionalna saopštenja ruskog Ministarstva odbrane – “Svi ciljevi su pogođeni” – tako što je na to dodao “Nažalost, naše Vazduhoplovstvo ostalo je bez jednog kontrolnog centra na Krimu!”, prenosi Interfaks Ukrajina.

Rusko Ministarstvo odbrane prethodno je saopštilo da je protivvazdušna odbrana uništila četiri ukrajinske rakete iznad Krima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *