Press ESC to close

Globalna Solidarnost: Ruski Muslimani Upućuju Srdačan Poziv Dževadu Galijaševiću za Međunarodnu Konferenciju

Pismo prenosimo u cjelosti:

Sa osjećajem iskrene duhovne radosti pozdravljam Vas i sve muslimane Bosne i Hercegovine. U ime Unije muslimanskih žena Rusije, čestitam vam predstojeću 2024. godinu. Neka nova godina svima donese mir, dobrotu, blagostanje i duhovno čišćenje.

Jedno od dostignuća Unije muslimanskih žena Rusije 2023. godine je upoznavanje sa kulturom muslimana u Republici Turskoj, Islamskoj Republici Iran, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Bangladešu i drugim zemljama.

Sa predstavnicama ženskog sveštenstva ovih zemalja izgrađeni su prijateljski i radni odnosi u oblasti kulture, vere i humanitarnih projekata. Ključno za našu organizaciju u 2023. godini je upoznavanje predstavnika Bosne i Hercegovine. Danas u Rusiji praktično nema podataka o životu muslimanki u Bosni i Hercegovini, njihovim kulturnim vrijednostima, vjerskim i duhovnim osnovama za profesionalno ostvarenje i lični razvoj. Na jednom od sastanaka članovi naše organizacije su izrazili veliko interesovanje za upoznavanje vaše kulture i organizovanje zajedničkih projekata. Svi čekaju intervju koji smo planirali da održimo putem telekonferencije uz učešće bosanskohercegovačkog sveštenstva, uključujući i predstavnice ženskih muslimanskih organizacija.

Dragi Dževad! Tražim vašu pomoć u organizovanju telekonferencije sa predstavnicima vaše zemlje, tokom koje možemo razgovarati o kulturnim i duhovnim aspektima života muslimanki u našim zemljama, zaključiti obostrano korisne sporazume o interakciji organizacija i razvoju međunarodnog dijaloga. . Nudimo termin telekonferencije na bilo koji dan koji Vama odgovara u periodu od 10. januara do 17. januara 2024. godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *