Press ESC to close

Makron spreman na saradnju sa Rusima

Francuska je spremna da sarađuje sa Rusijom u borbi protiv terorizma, izjavio je francuski predsjednik Emanuel Makron.

Komentarišući teroristički napad u kojem je kod Moskve u petak, 22. marta, ubijeno 137 ljudi, Makron je u obraćanju medijima rekao da su u toku razgovori Francuske i Rusije na svim novima, kako tehničkom tako i ministarskom, radi potencijalnog pružanja francuske saradnje na osnovu podataka koje ima Pariz i koji bi mogli pomoći Rusiji, javio je TASS.

“Prvobitna razmjena biće izvršena na ovom nivou, a dalja komunikacija zavisiće od razvoja situacije”, odgovorio je Makron na pitanje da li bi mogao da obnovi dijalog sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Teroristički napad dogodio se u petak, 22. marta, u koncertnoj hali “Krokus siti hol”, nadomak Moskve. Prema podacima ruskog Istražnog komiteta, poginulo je 137 ljudi, a regionalno odjeljenje Ministarstva zdravlja saopštilo je da su ranjena 182 lica.

Privedeno je ukupno 11 osumnjičenih, a četvorica muškaraca iz Tadžikistana optužena su za terorizam i određen im je dvomjesečni pritvor. Dvojica napadača su odmah priznala krivicu za napad, za koji je odgovornost preuzela “Islamska država”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *