Press ESC to close

Lukašenko poručio Dodiku: Znamo da vam nije lako, ali vi se hrabro borite

MINSK – Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko pozdravio je danas dosljednu i hrabru politiku predsjednika Republike Srpske Milorad Dodika, a posebno što čvrsto zastupa interese pravoslavaca u BiH i regionu.

“Znamo da vam tamo ponekad nije lako, ali vi se hrabro borite. Pozdravljam to”, rekao je Lukašenko nakon sastanaka sa Dodikom u Minsku.

Lukašenko je istakao da samo hrabrost, istrajnost i snaga danas mogu da odredi budućnost jedne države i regiona, prenosi BELTA.

Predsjednik Bjelorusije izjavio je danas na sastanku sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom u Minsku da je Bjelorusija spremna da obezbijedi pomoć i podršku Republici Srpskoj, javlja bjeloruska novinska agencija Belta.

Lukašenko je istakao da je čitao o aktivnostima predsjednika Srpske tokom njegove posjete Bjelorusiji.

– Pozdravljam vaše aktivnosti ovdje. Treba da znate da ako vama nešto odgovora u Bjelorusiji u oblastima tehnologije, poljoprivrede, industrije ili zdravstva, mi smo uvijek spremni da vam pomognemo i da vas podržimo – rekao je Lukašenko.

“Mislim da tu čvrsto stojite, zastupate interese pravoslavaca i ljudi koji vam vjeruju. Mi smo u tome na vašoj strani. I možete računati na nas. Jednom rečju, došli ste kod svojih prijatelja”, naglasio je Lukašenko.

On je ponvio da će Bjelorusija uvijek rado pružati pomoć i podršku Republici Srpskoj.

Lukašenko je napomenuo da Bjelorusija pomno prati situaciju na Balkanu.

“Dobro znate moj stav. O svim slučajevima i pitanjima koja postoje i o događajima koji su se odigrali u nama prijateljskoj Jugoslaviji. Kada je jednostavno raskomadana na dijelove. Znate moj stav, moj odnos prema vama u najteža vremena. Mislim na to kada Srbija bombardovana”, rekao je Lukašenko.

Pročitaj još:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *