Press ESC to close

Dodik: Izuzetan sastanak sa Lukašenkom, nastavljamo saradnju

MINSK – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas nakon sastanka u Minsku sa predsjednikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom da će Srpska od Bjelorusije kupiti tehniku i drugu robu u vrijednosti od 10 miliona dolara.

Dodik je istakao da su razgovarali o privrednoj saradnji i da se saradnja nastavlja.

Predsjednik Srpske zahvalio je Lukašenku na podršci.

“To je predsjednik koji je živa legenda. On je prvi koji je podržao Srbe za vrijeme bombardovanja. Nikada nećemo zaboraviti da je Lukašenko bio u Beogradu 1999. godine kada je bombardovan naš narod”, rekao je Dodik nakon sastanka.

Predsjednik Republike Srpske naglasio je da je sa Lukašenkom razgovarao i o sankcijama Zapada, te ukazao da postoji obostrano razumijevanje, javljaju izvještači iz Srpske.

Dodik je najavio da će se ponovo susresti sa Lukašenkom za dva dana u ruskom gradu Kazanju.

Lukašenko izjavio je na sastanku da je Bjelorusija spremna da obezbijedi pomoć i podršku Republici Srpskoj, javlja bjeloruska novinska agencija Belta.

On je takođe istakao da je čitao o aktivnostima predsjednika Srpske tokom njegove posjete Bjelorusiji.

“Pozdravljam vaše aktivnosti ovdje. Treba da znate da ako vama nešto odgovora u Bjelorusiji u oblastima tehnologije, poljoprivrede, industrije ili zdravstva, mi smo uvijek spremni da vam pomognemo i da vas podržimo”, rekao je bjeloruski lider.

Comments (1)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *