Press ESC to close

Krvna osveta: Osumnjičeni za ubistvo ostaje iza rešetaka

Kantonalni sud u Bihaću produžio je pritvor Izetu Grahoviću zbog sumnje da je u Velikoj Kladuši ubio sugrađanina Asmira Halilagića.

Halilagić je u kritičnom periodu izašao iz KPZ Zenica gdje se nalazio na služenju zatvorske kazne zbog ubistva Hasana Grahovića, inače brata osumnjičenog.

Pritvor osumnjičenom produžen je zbog uznemirenja javnosti.

Istraga je otkrila da je osumnjičeni Izet Grahović duže od dvije godine čekao na osvetu, a svega par mjeseci nakon ubistva brata Hasana u januaru 2021. godine na društvenim mrežama je čak i najavio osvetu.

– Bruda moj, kažu mi da te više nema, da više nećeš doći, da si otišao na bolji svijet, na svijet gdje te ja ne mogu čuti, ni vidjeti. Ali ja im ne vjerujem. Ja te vidim svaki dan, svugdje si sa mnom. Jedino što te ne čujem, ne znam je li ne možeš sa mnom pričati, ali boli me. Ne znam da li ću izdržati svaki dan. Bol je sve veća, volio bih te samo zagrliti da ti kažem “voli te brat”. Bez tebe jednostavno ne ide, nemam kud, nemam s kim i nemam gdje. Ako ništa, Alahom se velikim kunem, dušmanima ću duplo da vratim. Neka ti dragi Alah podari lijepi dženet, brate moj. Voli te brat – napisao je osumnjičeni 25. marta 2021. godine, skoro tri mjeseca od ubistva brata Hasana, prenosi Srpskainfo.

Ostalo je nejasno zašto je osuđeni za teško ubistvo uopšte bio pušten iz KPZ Zenica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *